Politika kvalitete

On 15. Siječanj 2014

politika kvalitete logo2

Naše poduzeće opredijeljeno je za način djelovanja kojim će biti prepoznato na tržištu kao pouzdan, kvalitetan i poželjan partner.
Kvalitetom naših usluga pokazujemo klijentima spremnost na suradnju, prepoznavanje i zadovoljenje njihovih potreba i očekivanja.
Dragocjeni podaci dobiveni od naših klijenata o efektu načina obavljanja poslova za i u ime njih, te rezultati internih prosudbi osnova su za provedbu stalnih poboljšanja naših usluga.
Posebnu pažnju pridajemo edukaciji i konstantnom usavršavanju naših zaposlenika njihovom osobnom zadovoljstvu. Osposobljeni i motivirani zaposlenici našeg poduzeća svojim profesionalnim radom doprinose stvaranju povjerenja u kontaktu s poslovnim partnerima. Na taj način želimo da naše poduzeće ostane uspješno i sa profitabilnom realizacijom i ekonomski stabilno na zadovoljstvo naših klijenata.
Kao pomoć u ostvarenju naših opredjeljenja primjenjujemo sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001:2015.
Ocjenu uspješnosti rada daju korisnici naših usluga, pa stoga svako njihovo kritičko a dobronamjerno mišljenje primamo i predstavlja nam osnovu za kontinuirano poboljšanje kvalitete.
Pri izboru naših dobavljača određujemo zahtjeve kvalitete, te stalno provjeravamo usklađenost s istima.

Također, veliku brigu posvećujemo zaštiti okoliša i zaštiti na radu usklađivanjem svojih djelatnosti sa svim zakonskim propisima i ostalim zahtjevima.
Posvećeni smo trajnom poboljšanju sustava upravljanja kvalitetom kroz postavljanje i ocjenjivanje ciljeva kvalitete.
Važna zadaća naših radnika je realizacija kvalitetnih proizvoda s ciljem trajnog zadovoljstva naših kupaca.

politika kvalitete velika